ÁFONYÁS ZABPEHELY TALLÉR

Mit együnk a stresszes, rohanós időszakokban, ami különösebb vesződség nélkül, könnyedén elkészíthető, nem szükséges hozzá ezerféle alapanyag, sem sok munkaóra, mégis egészséges?

Hozzávalók:

  • 7ek. méz/agavé szirup
  • ½ csésze növényi tej
  • ½ csésze olaj
  • ¾ csésze dióféle (dió, mandula, mogyoró)
  • 1 csipet só
  • 1 csésze aszalt áfonya (vagy más aszalt gyümölcs kisebb darabokra vágva)
  • 2 csésze zabpehely vagy zabpehely liszt
  • 1 csésze teljes őrlésű tönköly liszt vagy barnarizsliszt

Először a folyékony hozzávalókat keverjük össze, majd hozzákeverjük a száraz hozzávalókat is. Sütőpapírral bélelt tepsire evőkanálnyi halmokat formázunk és előmelegített sütőben 180 fokon világosbarnára sütjük.

Legutóbb akkor készítettem, amikor a gyerekek fürödtek egy nagyot a kádban. Mire megtörölköztek, kész is volt a másnap reggeli. Na jó, egy picit lehetett enni belőle, mert a frissen sült diós-áfonyás keksz illatnak ki tud ellenálni? 🙂 Kiváló rost, fehérje, ásványianyag-forrás reggelire egy kis jó minőségű, lehetőleg cukormentes lekvárral, növényi tejjel, vagy egy finom gyümölcsturmixszal.