Együnk jót, jól: cukkinis-ricottás spagetti

ID-100343624Figyelem! 🙂
A tészta szerelmeseinek ezt a bejegyzést feltétlenül el kell olvasniuk! Ha te is közéjük tartozol, akkor olvass tovább, mert most egy szuper egészséges, ínycsiklandó és laktató receptet hoztunk, ami nem csak egy finom ebédet/vacsorát fog eredményezni, de még a plusz kilóktól is távol tart! 

Alapvető fontosságú, hogy a tésztád ebben az esetben teljes kiőrlésű, durum, vagy olyan lisztből készüljön aminek magas a fehérje és a rost tartalma! A fehér lisztből készült tésztát most hagyjuk a boltok polcain. 

Hozzávalók: 
– 50 dkg tészta
– 60 dkg cukkini
– 40 dkg zsírszegény ricotta
– mentalevél
friss metélőhagyma
– 1 egész citrom finomra reszelt héja
friss citromlé
– olívaolaj

Elkészítés:
A tésztát sós, forró vízben főzzük meg. Ameddig puhul, mossuk és hámozzuk meg, majd vágjuk vékony csíkokra a cukkinit. Ezután két percig tegyük olajra közepes tűzön. Ha kellően megbarnult, adjuk hozzá a mentát, a metélőhagymát, szórjuk meg citromhéjjal, öntözzük meg a frissen facsart citromlével és egy csipetnyi olajjal. Sóval és borssal ízesítsük, majd pedig adjuk hozzá a tésztát. Ricottával tálaljuk!

Jó étvágyat!